Hudøy

Det er viktig og utviklende at barna opplever noe litt annet enn det tradisjonelle skolemiljøet sammen med sine klassekamerater. Lykken ved å komme til et nytt sted med gode venner og i trygge omgivelser ivaretatt av voksne er høydepunkt for barna. På Hudøy opplever de å sove sammen i sovesaler, gå på utedo, utforske naturen, fiske krabber, bade, gå på oppdagelsesferd, kanskje få et glimt av den grønne mannen og Kaptein Krok, — ja rett og slett være en del av det store fellesskapet.

Turene til Hudøy har selvfølgelig blitt svært populære blant elevene. Men ikke mindre viktig har turene skapt en helt enestående kontakt mellom elever og foreldre, samt ansatte fra skolen og REA som velger å være med. Denne sosiale kontakten har vist seg å være svært verdifull også på fritiden, og bidrar til å bygge et trygt sosialt nettverk i nærområdet til Refstad skole.

Hudøytur for Refstad skole ble arrangert første gang av Løren SFO i 1999. Siden den gang har det hele blitt et stort prosjekt med flere enn 500 barn fra Refstad skole og nærmere 200 foreldre. Den fem dager lange turen til Hudøy som finner sted i juni hvert år, arrangeres av den foreldredrevne stiftelsen "Aldri et år uten..." - i samarbeid med Refstad skole og REA (Aktivitetsskolen). Stiftelsen "Aldri et år uten…" ordner med alt fra mat og drikke, transport av bager og doruller, søppeltømming, avislaging og distribusjon, aktivitetskasser blant annet fylt med fotballer, hoppetau, badmintonrackerter og krabbefiskesnører, ludo og kortspill. Vennskapsbånd blir knyttet mellom barn og voksne i alle aldre, på tvers av klasser og grupper og et trygt nærmiljø skapes.

For mer informasjon om turen og påmelding, gå til www.aldrietaruten.org.

Noen bilder fra Hudøy i PDF-dokument